Tips på hur du får din att göra-lista mer hanterbar

Har du en att göra lista med massa uppgifter som inte blir gjorda? 😟

Under steg två i vår arbetsmetodik pratar vi bland annat om hur vi kan skapa en hållbar struktur för alla våra uppgifter.

För att skapa en välfungerande uppgiftslista, som ökar chanserna för att punkterna också blir gjorda så finns det tre saker som är fördelaktiga att alltid ha med när man lägger till en arbetsuppgift till sin att göra-lista:

1. ✅Vad ska du göra – var så tydligt du bara kan. Skriv ämnet på uppgiften på ett sätt som gör att den går att markera som slutförd.

2. 🤔Ställ dig direkt frågan; Hur viktig är uppgiften? Sätt en kategori som är kopplad till prioritet eller arbetsområde.

3. 📆När ska du arbeta med den? Desto tidigare du bygger in tidsaspekt och planering desto mer realistiskt är det att du påbörjar arbetet med att få ihop din planering med din att göra lista.

Lyssna in vad vår Försäljnings- och Marknadschef/Effektivitetskonsult Linn har att dela för tips när det kommer till att få uppgifterna i listan gjorda i videoklippet nedan.🎥

🔔PS. Glöm inte bort vad Emelie tipsade om i del 1 av vår miniserie med forskning och tips. Del 1 handlar om vikten av att minimera avbrotten runt dig så att du kan hålla fokus på den arbetsuppgift som du ska genomföra.

💡Tips
Vill du få fler tips som kan hjälpa dig arbeta smartare och frigöra tid? Då vill vi tipsa om vår utbildning Arbeta Smartare som finns både för dig som privatperson och för er som företag.

Du kanske också är intresserad av

Bli en tidsmästare! 🕒

Är du en ledare som kämpar mot klockan? Tidsbrist är en tuff utmaning, men oroa dig inte, du kan bli...

”Produktivitet och effektivitet kommer sällan från att nöta.”

”Vi borde inte hylla hamsterhjulet. Produktivitet och effektivitet kommer sällan från att nöta.” Ja, så säger vår kloka kollega Christopher,...
12 Jul, 2023 | Arbeta smartare, Outlook

Länsstyrelsen Skåne: ”Vi kände att vi var i trygga händer från början till slut”

Vi på Effektiv Nu fick under hösten 2022 möjligheten att utbilda och föreläsa för Länsstyrelsen Skåne. Stort tack Katariina Eskola och Hanna Haller för ett lyckat...
22 Feb, 2023 | Arbeta smartare