”Utbildningarna
betalar sig
snabbt.”

Tydligare och effektivare arbetsvardag när Effektiv Nu utbildar vår personal

Vid den svenska Dagligvarugalan fick företaget Gruppo Di Luca utmärkelsen Årets Leverantör 2011. Motiveringen: ”för att på ett unikt sätt ha placerat Medelhavsmaten på svenskarna bord”. Tre år senare blev man Årets Företagare 2014 – ett nationellt pris instiftat på 1980-talet av familjen Bonnier för att uppmuntra entreprenörskap.

Di Luca-koncernen har 70 anställda och importerar livsmedel samt vin.

– Mest kända är vi genom varumärket Zeta, berättar koncernchefen Christian Di Luca. – Sedan många år får alla våra anställda gå en grundutbildning hos Effektiv Nu som ger dem effektiva verktyg när det gäller att strukturera sin arbetsvardag, reducera störningsmoment, minska risken för stress och samtidigt få mer gjort. Vi uppmuntrar även vår personal att gå en uppföljningskurs som hålls varje år av Effektiv Nu.

 

Lönsam investering

– Utbildningarna betalar sig snabbt, fortsätter Christian Di Luca. Redan när en medarbetare lärt sig tjäna in 10 minuter per dag på ett lite annorlunda arbetssätt, motsvarar det en hel arbetsvecka per år. Och i många fall handlar det om betydligt mer än 10 minuter per dag. Men det viktigaste resultatet av utbildningarna är att trivseln på arbetsplatsen ökar samtidigt som stressen minskar.

 

Individuell coaching

Under sitt första anställningsår går nyanställda inom Gruppo Di Luca alltid en 1,5-dagars grundutbildning.

– Vårt företag växer, så i år blir det minst 16 personer. De flesta jobbar inom inköp, försäljning och administration, fortsätter Christian Di Luca. Uppföljningsutbildningarna finns i flera nivåer och är delvis skräddarsydda för behov som är unika för Gruppo Di Luca.

– Effektiv Nu erbjuder även individuell coaching, och då och då låter jag mig själv coachas av Mansur Köyluoglu, som är effektivitetskonsult och VD på Effektiv Nu. Mansur är en utomordentligt god kursledare, lätt att ha att göra med och helt enkelt en fantastisk människa. Efter två år som kund är mitt helhetsintryck av Effektiv Nu mycket gott. Det som Mansur och hans kollegor lär ut fungerar utmärkt i vår praktiska arbetsvardag, det får jag bevis på år efter år. Effektiv Nu är därför vår huvudleverantör när det gäller effektivitetsträning och den enda utbildare som Gruppo Di Luca anlitar inom effektivitetsträning, avslutar Christian Di Luca.