Det tredje rummet

Har du varit i de tredje rummet? Det har du förmodligen och det är ett viktigt rum!

Forskarna Leif Denti och Ray Oldenberg har tagit upp begreppet som kallas ”det tredje rummet””. Det är den fantastiska möjligheten som ligger i det oplanerade, spontana mötet som uppstår med dina kollegor i korridoren, i fikarummet och på väg mellan möten. Ett möte som inte finns i din kalender eller på din ”att göra lista”. Det handlar inte om att det är trevligt att få vara social och äntligen få umgås på riktigt. Det här är icke formella möten som ibland får dig att komma på något nytt och kreativt.

🗝️Här uppstår något som vi troligen inte skulle kommit fram till på egen hand vid vår dator. Du blir inspirerad när du av en slump får höra om något som relaterar till dina uppgifter eller dina utmaningar. Kanske kan ett möte vid kaffemaskinen göra mig mer modig, kompetent eller säker på min sak. Här sker mer problemlösning och nästa steg än vad vi tror.

👩🏽‍💻🏠Det finns en risk att du går miste om det här rummet om du alltid arbetar hemifrån eller när du väl är på kontoret har möten var enda sekund av din dag.

💡Tips!
Se till att planera din arbetsdag så det finns utrymme till det tredje rummet!!

Du kanske också är intresserad av

Vem är du under en arbetsdag? Planerade Per eller Fria Fia?

🗓️Under vår skolgång får vi lära oss att fokusera på olika ämnen under dagen med hjälp av ett styrt schema....

Mansur gästar podcasten ”Vad vi vet”

För en tid sedan gästade vår grundare och Tillväxtchef Mansur podcasten ”Vad Vi Vet.” I intervjun delar Manne med sig...
30 Nov, 2023 | Arbeta smartare, Tekniska tips

Visst använder du PowerPoint Live när du ska presentera i Teams?

Du ska hålla en presentation på ett digitalt möte. Du börjar dela din Power-Point och blir direkt lite nojig över...
4 Sep, 2023 | Effektiva möten, Teams