”Den absolut bästa och

mest värdeskapande

utbildningen jag deltagit i.”

Det är inget flum utan väldigt praktiskt

Erika Lundholm Fröjd är sedan två år tillbaka teamledare på Söderberg & Partners för ett av de större teamen inom pension. Erika har en lång erfarenhet inom organisation, verksamhetsförbättring och förändringsledning. Hon fick höra om utbildningen Arbeta Smartare från en av sina medarbetare som redan hade gått utbildningen med sitt tidigare team på Söderberg & Partners och kände direkt att det här är något de måste göra.

 

”Jag såg ett stort värde i att få lära sig hantera de digitala verktyg som vi använder dagligen och se till att vi nyttjar de på allra bästa sätt.”

 

Hur upplevde ni utbildningen Arbeta Smartare?

”Det var lite lustigt för jag fick ganska mycket kritik när vi bokade in den här utbildningen då några från teamet ifrågasatte varför vi behövde göra det här just nu när det är så himla mycket att göra. Men redan efter första utbildningstillfället så svängde hela retoriken där flertalet av medarbetarna istället uttryckte; ”Varför har vi inte gjort det här tidigare?” och såg fram emot nästa sittning för att fortsätta sin utveckling.”

 

”Styrkan med utbildningen skulle jag säga är att den ligger så otroligt nära det vi gör varje dag på jobbet och enkelt går att tillämpa i vardagen. Redan efter första utbildningstillfället fick vi med oss nya verktyg som direkt gick att applicera när vi dagen efter var tillbaka på arbetsplatsen igen. Vi fick många konkreta verktyg och tips som bara byggdes på under utbildningens alla delar. Det är inget flum utan väldigt praktiskt.”

 

”Jag skulle vilja säga att den här utbildningen på långa vägar är den absolut bästa och mest värdeskapande utbildningen jag deltagit i. Både för egen del och för teamets del. Vi jobbar så otroligt mycket i Outlook, Teams och OneNote och synergieffekterna som uppstått efter utbildningen, att vi i teamet hittat ett gemensamt arbetssätt, är helt ovärderligt.”

 

”Sen har vi absolut inte kommit hela vägen, utan det här är som vilken förändringsresa som helst där några hoppade på tåget direkt och tog till sig det nya arbetssättet jättesnabbt, medan andra i teamet behöver mer tid.”

 

Vad har ni sett för effekter av den här utbildningsinsatsen hos er?

”Det jag själv upplever och som jag hör många av mina medarbetare säga, är att utbildningen hjälpt en att hitta en systematik som bidragit till en känsla av ökad kontroll. Bland annat fick vi lära oss fördelarna med att använda uppgiftslistan i Outlook och den smarta kopplingen till mailen och kalendern. Att direkt kunna skapa en uppgift från ett mail och smidigt kunna avsätta tid i min kalender för uppgiften, har gjort att axlarna åkt ner lite grann. Jag har fortfarande lika mycket att göra men jag har i alla fall kontroll över situationen.”

 

Hur går ni vidare efter utbildningen?

”Som jag nämnde tidigare är det cirka hälften i teamet som verkligen fattat grejen med den här utbildningen och arbetar efter arbetsmetodiken som vi fick lära oss. Sen är det några medarbetare som inte kommit riktigt lika långt och som behöver lite extra stöttning. Med dessa personer har jag bokat in en privat sittning varje månad för att följa upp personlig effektivitet där jag pratar med dem utifrån hur väl de själva upplever att de har kommit igång med den här metodiken och om de behöver någon hjälp. Sen har jag också bokat in två uppföljningstillfällen med Effektiv Nu som jag starkt rekommenderar alla som behöver extra stöttning att delta i. Jag påminner också mina medarbetare om den stödfunktion som ingår efter genomförd utbildning att det går bra att höra av sig till er direkt.”

 

Vad skulle du säga till någon som funderar på om utbildningen Arbeta Smartare kan vara något för dem?

”Vi investerade ganska mycket pengar i den här utbildningen men när man slår ut det på antal timmar som varje medarbetare har frigjort och den totala lönekostnaden för dessa, räknar man hem den här utbildningen otroligt snabbt. Det krävs bara att varje deltagare blir pyttelite mer effektiv så har man täckt hela kostnaden för utbildningen, där följdeffekterna som kommer efter utbildningen egentligen bara är ren vinst.”

 

”Jag är en stark Effektiv Nu-ambassadör som pratar varmt om företaget i alla forum där jag får möjlighet!”