”Vi har fått ett gemensamt språk och arbetssätt som gynnar hela organisationen”

”Enligt mig får utbildningen 11 av 10 stjärnor”

Effektiv Nu har utbildat medarbetarna på Schneider Electric sedan 2017. Vi hade nöjet att prata med Robert Flinth, säljdirektör på divisionen Digital Energy inom Schneider Electric, för att ta del av hans erfarenheter och upplevelse av samarbetet med Effektiv Nu. Robert har arbetat inom Schneider Electric i 17 år i flera olika roller och gick utbildningen Arbeta Smartare redan 2018. Med tanke på olika förändringar som de stått inför, valde Robert att under 2024 ta in utbildningen på nytt som han tillsammans med sitt nuvarande team genomförde i början av året.  

”Jag själv kände att jag behövde en uppfräschning då det gått några år sedan sist, plus att vi nu inom teamet har flera nya medarbetare som inte gått utbildningen tidigare.”

 

Hur upplevde ni utbildningen Arbeta Smartare?

”Jag är verkligen helt såld på denna utbildning då den är så ”spot on”. Utbildningen är fantastisk med en struktur och ordning som gör att alla förstår och deltar aktivt. Enligt mig får utbildningen 11 av 10 stjärnor. Den är konkret och användbar, vilket gör att alla kommer igång snabbt och effektivt. Som alltid finns det några personer som har det lite svårare med tekniken, men jag upplever att utbildningsupplägget väcker en nyfikenhet hos alla oavsett teknisk kompetens och får med alla på tåget. Jag är jättenöjd med utbildningen och vår proffsiga utbildningsledare.”

 

Vilka effekter har du kunnat se efter ni genomfört utbildningen?

”Utbildningen har lett till att vi i teamet har blivit mer öppna om våra utmaningar och erfarenheter, vilket skapat en djupare förståelse för varandra samt betonat vikten av struktur i vårt arbete för att kunna hantera utmaningarna. Förutom att vi idag lärt oss hantera våra digitala verktyg bättre, har utbildningen för oss inneburit en bredare och djupare betydelse. Den har också skapat en större medvetenhet hos medarbetarna där man börjat inse hur viktigt det är med struktur för att må bra och hålla ett helt arbetsliv.”

”Tack vare alla tekniska tips som vi fick under utbildningen, där vi bland annat fick lära oss smarta kopplingar mellan programmen i M365, kan vi idag undvika onödiga tidstjuvar vilket frigör väldigt mycket tid. Vi har också börjat ställa högre krav på våra mötesinbjudningar som resulterat i mer effektiva möten, vilket också frigör tid. Dessutom har vi fått ett gemensamt språk och arbetssätt som gynnar hela organisationen.”

 

Hur planerar ni att gå vidare efter denna utbildningsinsats?

”Vi valde att denna gång köra utbildningen Arbeta Smartare med fokus på OneNote. Nästa steg är att fokusera mer på Teams som jag hoppas vi kan göra inom ett år för att få en kontinuitet i vårt arbete. Det handlar mycket om budgetar och tid, men målet är att fortsätta förbättra och effektivisera vårt arbete.”

 

Skulle du rekommendera utbildningen Arbeta Smartare och varför?

”Absolut, jag rekommenderar utbildningen starkt. Den hjälper oss att bli bättre på att använda våra system och att utveckla ett gemensamt språk och struktur. Dessutom bidrar utbildningen till att vi ställer högre krav på oss själva och varandra, vilket leder till en mer effektiv och hållbar arbetsmiljö.”

 

Vad skulle du säga till någon som är osäker på om utbildningen är något för dem?

”Jag skulle säga att det handlar om att fundera över var i ditt arbetsliv du vill bli mer effektiv och slippa återupprepa tråkiga uppgifter, så som att skapa mötesprotokoll, bilpolicys etc. Hur skönt skulle det inte vara att lära sig hantera dessa uppgifter på ett mer effektivt sätt som gör att du inte behöver återskapa hjulet om och om igen, utan kan använda dig av smarta mallar?”

”Utbildningen Arbeta Smartare hjälper till att skapa en mer hållbar struktur som frigör tid och minskar stress. Att höra kollegor dela sina utmaningar och påbörja en dialog kring hur varje persons arbetsbelastning ser ut, kan ge värdefulla insikter och förebygga utbrändhet.”