”Effektiv Nu kan med små medel hjälpa er att frigöra tid.”

Efter utbildningen har jag fått ett helt annat tankesätt!

Nathalie Bagger driver sedan 2016 redovisningsbyrån Elite redovisning tillsammans med Jasmine Edenvall. Under 2022 gick hon tillsammans med sina medarbetare utbildningen Arbeta Smartare. I en intervju med Effektiv Nu berättar Nathalie om upplevelsen av utbildningen och vilken effekt den haft på såväl henne själv, som kollegorna, samt hur den resulterat i ökad kundnöjdhet.

 

Kan du berätta lite mer om vilka ni är?

”Elite redovisning är en redovisningsbyrå som tillhandahåller bokföringstjänster, deklarationstjänster, rådgivning inom bokföring och redovisning och ligger på Stora Essingen i Stockholm. Idag är vi åtta konsulter och är ett företag som ständigt växer både när det kommer till kundstocken och antal konsulter. Vi främjar det lokala och har en del kunder här i närheten på Kungsholmen, men även på andra ställen runt om i Sverige.”

”Vi är en digital redovisningsbyrå och ställer krav på våra klienter att de skickar in sitt bokföringsmaterial till oss digitalt. Det innebär att våra kunder aldrig behöver komma in till oss med sina kvitton och underlag, vilket de allra flesta idag föredrar. Det mesta går att skicka den digitala vägen.”

 

Hur kom du i kontakt med Effektiv Nu?

 ”Det var via en gammal anställd som tidigare arbetat på Elite redovisning som rekommenderade Effektiv Nu. Hon hade själv gått utbildningen Arbeta Smartare och eftersom hon visste vilka vi var och hur vi jobbade så visste hon att den här utbildningen även skulle passa oss.”

 

Vilka var utmaningarna innan utbildningen? Varför kändes utbildningen relevant för er?

”I och med att vi är ett växande företag, men också arbetar i en bransch som växer inom den digitala sfären, så stöter vi på utmaningar hela tiden. Den största utmaningen före utbildningen var mailinkorgen, det var en stor stressfaktor. Vi får otroligt mycket mail från våra klienter varje dag och en utmaning var hur vi skulle hantera dem på ett bra sätt. En annan utmaning var den digitala omställningen under covid-19, att vi blev tvungna att snabbt komma in i exempelvis Teams där vi fortfarande befinner oss. Då kunde vi ingenting och det var en utmaning att som helt nybörjare lära sig hur plattformen fungerar och hur vi ska använda den på rätt sätt. Det har vi nu tillsammans med Effektiv Nu fått utveckla och lära oss i en ganska lugn takt.”

”Det är väldigt kul att det alltid finns fler saker att lära och det är otroligt vad det finns för funktioner i Microsoft 365. Alla tips och råd vi fick under utbildningen går att tillämpa på sig själv och även i det privata. Efter utbildningen har jag fått ett helt annat tankesätt. Microsoft 365 var själva verktyget som vi utgick ifrån, men för mig har det allra viktigaste varit ett nytt sätt att tänka.”

 

Hur var din upplevelse av utbildningen?

”Vi valde att gå utbildningen Arbeta Smartare med 1,5 dagarsupplägg. Det var till stor del en genomgång i Outlook och sen valde vi att gå igenom Teams under del två. Det var en innehållsrik utbildning med mycket information att ta in, men Effektiv Nu hade ett pedagogiskt upplägg och vår Effektivitetskonsult Linn fick oss alla, trots olika erfarenheter, att förstå. Jag gillade också att det ställde lite krav på oss som deltagare att i efterhand repetera innehållet med allt vi lärt oss tillsammans med en kollega. Vi är väldigt nöjda med innehållet och jag lärde mig väldigt mycket på den lilla tid vi hade.”

 

Har ni använt er av coachingen som ingår efter genomförd utbildning?

”Vi har använt supporten som ingår och det har varit värdefullt att få fråga om något som man inte förstått i efterhand eller få extra hjälp med de utmaningar som känts svårast. Dessutom var det värdefullt när vi bytte datorer för att kunna få en snabb genomgång med inställningar.”

 

Vad har ni sett för effekter av utbildningen med Effektiv Nu?

”Den största effekten är att både kortsiktig och långsiktig stress i arbetet har kunnat minska i och med att vi tagit kontroll över mailen och planering i kalendern. En annan effekt är att mottagaren känner sig nöjd i och med att vi svarar på mail snabbare då vi fick lära oss att få återkomma till personer som mailar och kommunicera när de kan förvänta sig ett svar. Tidigare kunde jag dra mig för att svara på vissa mail då de kändes tunga och tidskrävande, men idag återkopplar jag direkt för att visa att jag ser personen och har läst meddelandet och återkommer när jag har möjlighet. Jag skapar då en uppgift om att jag ska återkomma inom ett visst datum. Det är verkligen något som gjort stor skillnad för mig och ökat kundnöjdheten gentemot mina kunder.”

 

Hur går ni på Elite redovisning vidare efter utbildning?

”Vi valde att fokusera på Outlook och Teams i första läget och la sedan till en utbildning i OneNote i efterhand. Framåt tänker jag att det säkert dyker upp någonting nytt. Det kommer ständigt nya uppdateringar i tekniken där det absolut kommer finnas behov för kompetensutveckling längre fram.”

”Det är också bra att följa upp utbildningen, repetera och påminna oss själva med jämna mellanrum. Att sätta av tid och gå igenom med en kollega eller själv läsa igenom utbildningsmaterialet som vi fick av Effektiv Nu efter utbildningen. Vi har träffat vår utbildningsledare Linn ett par gånger efter vår utbildning vid lite olika sammanhang. Bland annat har jag lyssnat på henne när hon föreläst inför en större grupp. Även om jag redan kunde mycket eftersom jag redan gått utbildningen var det jättebra med lite repetition.”

”Sen vill vi såklart även att nyanställda ska få gå utbildningen och på så sätt kommer vårt samarbete med Effektiv Nu att fortsätta så länge vi rekryterar ny personal.”

 

Kan du rekommendera utbildningen Arbeta Smartare till andra företag?

”Jag rekommenderar Effektiv Nu:s utbildningar till alla där ute, det förändrar hela arbetssättet och minskar stress. Vi är hela tiden uppkopplade och Effektiv Nu kan med små medel hjälpa er att frigöra tid.”

 

Vad skulle du vilja säga till någon som känner sig lite osäker på om den här utbildningen är något för dem?

”Utbildningen Arbeta Smartare är för alla, oavsett om man har ett stort eller litet inflöde av mail så är vi som sagt alla uppkopplade och får notiser på framförallt våra mobiltelefoner hela tiden. Den här utbildningen handlar inte bara om att effektivisera sitt arbete, det handlar om personlig utveckling. Jag tror en utbildning i Arbeta Smartare kan hjälpa alla på något sätt, oavsett vad man har för utmaningar.”

”Sen går det att testa utbildningen i en mindre skala, exempelvis börja med en föreläsning på en timme. Bara den timmen kommer göra skillnad och kommer leda till att ni blir sugna på att lära er mer.”