Hem

REFERENSER

 • Det hela började med att Fredrik diskuterade med en branschkollega om utmaningar i organisationer idag dĂ€r hantering av information, arbetsmiljö och stress Ă€r faktorer som gör sig allt mer pĂ„minda. Denna hade gĂ„tt en utbildning med Effektiv Nu och tyckte att Effektiv NuÂŽs utbildning hade hjĂ€lpt dem. Han rekommenderade dĂ€rför Fredrik att kontakta Effektiv Nu.
  Vi ville ha en utbildning som hjÀlpte alla i organisationen, oavsett roll, berÀttar Fredrik. Det beslutades att en pilotgrupp skulle gÄ utbildningen. Pilotutbildningen genomfördes i slutet av 2016 och sedan dess har ytterligare 9 grupper gÄtt utbildningen under hösten och vÄren 2017. Sammanlagt har ca 140 av 190 medarbetare pÄ Sweco Karlstad gÄtt utbildningen samt en grupp i Helsingborg.

  -Vi har Ă€ven följt upp utbildningen bland medarbetarna och den allmĂ€nna kĂ€nslan hos de som har deltagit Ă€r att utbildningen var riktigt bra! Även de som var skeptiska till utbildningen innan, kom efterĂ„t och sa att det var en jĂ€ttebra utbildning, sĂ„ det Ă€r ett gott betyg till Effektiv Nu.

  Fredrik Björk och Daniel Jernstedt
  Sweco Karlstad
 • Resan börjar Juni 2015, jag fĂ„r möjligheten och privilegiet att gĂ„ en utbildning i effektivitet tillsammas med Effektiv Nu.
  Trots att jag alltid ansett mig vara vÀlstrukturerad och organiserad i mitt arbete sÄ mÀrker jag en skillnad i bÄde arbetsbelastning och tid nÀr jag börjar anvÀnda mig av verktygen jag fick med mig frÄn utbildningen.
  Jag tog till mig mina lĂ€rdomar och anvĂ€nde de delar av utbildningen som gav mig möjligheten till att frigöra mer tid. – en intressant del av utbildningen var att den lovordades av mina kollegor som gick denna, bra energier helt enkelt.

  Spolar vi fram till September 2015 sÄ kliver jag in i en ny roll som försÀljningschef för Audi Hammarby Sjöstad, jag lyckas strukturera upp mitt arbete tidigt i min nya roll men ser Àven utmaningen som bÄde mitt team och mina kollegor har i vardagen just nÀr det gÀller struktur och framförallt effektivitet.
  Sagt och gjort, jag bokar in hela mitt team genom Effektiv Nu och responsen har vart fenomenal.
  Teamet tog till sig av lÀrdomarna, de började strukturera och kommunicera enligt modellen och vi lyckas fÄ en gemensam struktur i gruppen.
  Vi kommer förberedda till vÄra möten, vi har koll pÄ vÄr mail och vi arbetar med vÄra uppgifter, korta som lÄnga.
  Jag vill pÄstÄ att jag inte bara har mer strukturerade och effektivare medarbetare, jag har Àven nöjdare medarbetare vilket syns i bÄde kvalité och resultat pÄ avdelningen.

  Marcus Akmal
  FörsÀljningschef Audi Hammarby Sjöstad
 • Jag lĂ€ste just en artikel. Den handlar om hur stress/utbrĂ€ndhet pĂ„verkar minnes- och inlĂ€rningskapaciteten pĂ„ lĂ„ng sikt. Studier visar att personer som varit stressjuka ett Ă„r efterĂ„t fortfarande har nedsatt minnes- och inlĂ€rningsförmĂ„ga, och jag tĂ€nker att det verkligen talar för att fler arbetsplatser borde ge sina anstĂ€llda möjlighet att strukturera upp sitt arbete med er metod. Jag kĂ€nner mig som ett levande bevis pĂ„ att det gör stor skillnad att fĂ„ era verktyg för struktur, planering och prioritering. För mig har den viktigaste skillnaden varit att jag förr höll massor i huvudet, vilket pĂ„verkade bĂ„de min sömn och all min lediga tid - hela tiden fanns jobbet i bakhuvudet - , medan jag nu helt och hĂ„llet litar pĂ„ att jag gjort Outlook uppgifter av allt jag behöver minnas, sĂ„ nĂ€r jag stĂ€nger ner datorn för dagen kan jag verkligen lĂ€mna jobbet pĂ„ jobbet. Sedan blir det ocksĂ„ en fröjd att slĂ„ igĂ„ng jobbdatorn nĂ€sta dag och hitta en fĂ€rdig uppgiftslista, klokt avvĂ€gd och prioriterad. Som en liten present till mig sjĂ€lv frĂ„n dagen innan. Stort, stort tack för det! Det hĂ€r Ă€r kunskaper jag kommer ha glĂ€dje av hela livet.

  Elisabeth Biström
  Deltagare frÄn öppen utbildning med Effektiv Nu
 • Det som framförallt har varit viktigt i urvalet av leverantörer för oss Ă€r att de kurser vi erbjuder personalen hĂ„ller en riktigt hög nivĂ„. InnehĂ„llet ska vara relevant och bra och kursledarna kunna förmedla detta pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Effektiv Nu har ingĂ„tt i vĂ„rt utbud sedan ett tag tillbaka och har faktiskt fĂ„tt full poĂ€ng pĂ„ sina utvĂ€rderingar vid alla kurstillfĂ€llen

  Sanna Westerberg
  Fd. utbildningschef pÄ Telenor

Sidor

KONTAKT

Tel: 072 310 16 33

VĂ€xel: 08- 506 362 83

Info[at]effektivnu.se

Post: Box 70396, 107 24 Stockholm

Besöksadress:
Klarabergsviadukten 70
111 64 Stockholm

UppgÄng D, City Office, World Trade Center